MUHASTO

Pred nevihtami zbežite na morje

Objavljeno 11. julij 2012 18.15 | Posodobljeno 11. julij 2012 17.35 | Piše: P. J.

Posamezne plohe, nevihte in nalivi nas bodo spremljali do konca tedna.

LJUBLJANA – Popoldanske krajevne nevihte, ki bodo danes zajele Slovenijo, bi se lahko zavlekle tudi v noč. Manj verjetne so padavine ob morju, današnje najvišje dnevne temperature pa bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

Popoldne, zvečer in v prvem delu noči bodo predvsem v severni in osrednji Sloveniji ob nevihtah možni močnejši nalivi in sunki vetra, lokalno pa tudi toča.

Plohe in nevihte tudi v prihajajočih dneh

Jutri bo, kot smo že poročali, pretežno oblačno z občasnimi padavinami, plohami in nevihtami. Mirnejše bo na Primorskem, čeprav so tudi tam možne posamezne nevihte. Ozračje se bo nekoliko ohladilo, najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju približno 20, najvišje dnevne pa od 19 do 25, na Primorskem do 28 stopinj.

Ob Jadranu bo jutri delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Tudi tam so možne posamezne plohe in nevihte. V petek bo delno jasno. Na severu Slovenije, kjer bo pretežno oblačno, so možne padavine. V soboto dopoldne bo večinoma jasno in suho, popoldne pa se bodo spet pojavile padavine in nevihte, ki bi lahko zajele vso državo.

Več o vremenu lahko preberete na naši vremenski podstrani www.slovenskenovice.si/vreme.

Deli s prijatelji