POLETNO

Pred nami končno poletno vreme brez toče

Objavljeno 14. junij 2012 19.40 | Posodobljeno 14. junij 2012 19.40 | Piše: S. J.

Danes še nekaj krajevnih ploh, v prihodnjih dneh se bo vreme ustalilo.

Ne pozabite na zaščito pred soncem.

LJUBLJANA – Čeprav so danes še mogoče lokalne plohe, pa si lahko, kar se tiče toče, v naslednjih dneh popolnoma oddahnemo. Obeta se nam pravo poletno vreme, ki pa bo na srečo manj spremenljivo kot v preteklih dneh. 

Mogoče krajevne plohe

»Danes so mogoče lokalne plohe, vendar pa ne bo večjih nalivov in toče,« je povedal dežurni prognostik Andrej Pečenko. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25 stopinj Celzija. Tudi jutri bomo imeli precej podobno vreme, plohe pa nam bodo prizanesle. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, čez dan pa se bodo povzpele tudi do 29 stopinj, so sporočili iz Agencije RS za okolje (Arso).

Poletno in vroče

»Vreme se bo v prihodnjih dneh ustalilo, le v nedeljo so mogoče nevihte v severni Sloveniji. Šele po sredi se nam spet obeta bolj nestanovitno vreme. Najprej se bo vreme poslabšalo v severni Sloveniji, ob koncu naslednjega tedna pa tudi drugod,« je o vremenu v prihodnjih dneh dejal Pečenko. 

Ne pozabite na zaščito pred soncem, saj Pečenko pravi: »Vreme bo v prihodnjih dneh poletno in vroče s temperaturami do 30 stopinj.«

Deli s prijatelji