ZADOLŽENI

Pred Banko Slovenije so prižgali sveče

Objavljeno 13. december 2013 19.29 | Posodobljeno 13. december 2013 19.29 | Piše: P. J.

Zaradi zadolževanja države, ki ga bodo občutili predvsem mladi, je najmlajši poslanec prepričan, da so elite mladim ukradle državo.

LJUBLJANA – »Slovenski bankirji so mladim ukradli prihodnost,« o tem je prepričan najmlajši poslanec v parlamentu Andrej Čuš, ki je pred poslopjem Banke Slovenije prižgal pogrebno svečo.

»Kot najmlajšemu poslancu državnega zbora in kot mlademu posamezniku mi nikakor ni jasno, kakšna mafija je vodila in upravljala slovenske banke. Banka Slovenije je vedela za vsa dogajanja v slovenskem bančnem sistemu in ni ukrepala. Najbolj sporno pri nedelovanju bančnega sistem pa je, da za nastalo stanje v bankah očitno nihče ne bo odgovarjal,« je dejal Čuš med prižiganjem sveče.

»Sodna veja oblasti naj ukrepa«

Dejal je, da so elite mladim ukradle državo in prihodnost ter izpostavil, da bodo mladi plačevali drago zadolževanje Slovenije na tujih finančnih trgih. Zadolževanje Slovenije je po njegovih besedah nekje na ravni Romunije in Bocvane, kar po njegovem pove veliko o ugledu Slovenije v mednarodni skupnosti.

Obsodil je tudi delovanje Banke Slovenija v preteklih letih, saj ni opravljala svoje nadzorne funkcije in je odgovorna za velike luknje, ki jih bodo plačevali mladi in prihodnji rodovi. Pozval je tudi sodno vejo oblasti, naj proti odgovornim ustrezno ukrepa.
 

Deli s prijatelji