NAGRADA

Prebranec še boljši 
z vojaškim receptom

Objavljeno 15. oktober 2014 14.00 | Posodobljeno 15. oktober 2014 14.01 | Piše: I. U.

Paket ozimnice Natureta je dobil Igor Režun, ki je zaradi stečaja Delmarja ostal na cesti.

Igor Režun bo s pridom izkoristil Naturetine kozarce z ozimnico. Foto: Iztok Umer

IZOLA – »Nagrada je prišla v najprimernejšem trenutku in je kot naročena. Pred štirinajstimi dnevi sem zaradi stečaja Delmarja, podjetja, ki je v svojih ribarnicah po Sloveniji skrbelo za prodajo svežih in zamrznjenih rib, s sodelavci ostal na cesti, pravzaprav sem moral potrkati na zavod za zaposlovanje. Zato sem toliko bolj vesel vaše ozimnice. Vse bomo snedli. Hčerkica Neža bo najbolj vesele rdeče pese, midva z ženo Mirjam pa kislega zelja, repe in prebranca,« ob prejemu naše ozimnice ni skrival zadovoljstva 49-letni priženjeni Izolan Igor Režun, sicer doma iz Radeč.

Prizna, da je kupone za nagradno igro izpolnila žena. »Enega na svoje ime, enega na hčerino in enega na moje. Sreča se je nasmehnila meni, čeprav smo nagrade vsi trije enako veseli. Pomembno je, da je prišla na naš naslov. Žena kot prodajalka vodi oddelek za kruh v koprskem Mercatorjevem Hipermarketu, sedemletna hčerka obiskuje drugi razred osnovne šole. Tudi jaz sem po poklicu prodajalec, toda zadnji dve leti sem s kombijem razvažal ribe po naših ribarnicah. Že od prvega dne, ko sem ostal doma, pišem vloge za novo zaposlitev, upam, da jo bom kot trgovec kmalu dobil. Ni prijetno biti doma, počutiš se nekoristnega. To so bridke izkušnje,« nam je potožil Režun.

Pravi, da je zdaj doma glavni kuhar, zato bo tudi s pridom izkoristil kozarce z ozimnico. »Prebranec je super, jaz ga bom še izboljšal z receptom, ki ga hranim še s služenja vojaškega roka. Tak pasulj, kot smo ga jedli v vojski, pripravi le malokateri kuharski mojster,« nam je še zaupal Režun.

Sreča v obliki paketa ozimnice Natureta se je nasmehnila še Kristini Šket iz Rogaške Slatine in Cvetki Sušnik iz Črne na Koroškem. Nagrajencem čestitamo in jim želimo dober tek, vse bralce pa vabimo k sodelovanju v naši nagradni igri Ozimnica po vašem okusu. 

Deli s prijatelji