KJE JE?

Preboj: pripravljajo aretacije v primeru pogrešane Madeleine

Objavljeno 13. januar 2014 14.14 | Posodobljeno 13. januar 2014 14.14 | Piše: P. J.

Britanska policija se je že odpravila v portugalsko letovišče, kjer bodo aretirali in izprašali ključne priče.

Britanska policija se pripravlja, da bo v primeru pogrešane deklice Madeleine McCann opravila prve aretacije. Predstavnik staršev je povedal medijem, da bo policija kmalu aretirala ključno pričo in jo izprašala. Scotland Yard je potrdil, da je poslal mednarodno zahtevo portugalskim oblastem, vendar o vsebini pisma niso želeli razpravljati.

Policisti naj bi odpotovati v Algarve, kjer bodo opravili razgovore s tremi vlomilci, ki so jih prijeli med racijami v počitniškem letovišču, kjer je Madeleine 2. maja 2007 izginila. Policija se je lotila lastne preiskave julija lani, oktobra pa so o primeru posneli celo dokumentarec, ki je bil predvajan na BBC Crimewatch. Razkrili so, da nameravajo izslediti nepridiprave, ki so zakrivili več vlomov v bližini Ocean Club kompleksa. Točno leto pred izginotjem Madeline naj bi se zgodilo, da je vlomilec vlomil v pritlično stanovanje, pri vlomu pa so ga opazili otroci.

So krivi vlomilci?

Pred mesecem dni so mediji objavili, da analiza prenosnih telefonov kaže, da so vlomilci v bližini, kjer je Maddie izginila, izvajali svoje vlomilske operacije, v urah, ko se je za Maddie izgubila vsaka sled, pa naj bi opravili nenavadno veliko število klicev.

Pismo, ki ga je poslala britanska policija portugalskim oblastem, je zelo pomembna. Starši deklice pravijo, da je ključno, da portugalske oblasti dovolijo britanski policiji, da preiskuje na njihovem ozemlju in da sodeluje z njimi.

Deli s prijatelji