OPOZORILO

Prebivalci ob Dravi, zdaj gre zares

Objavljeno 06. november 2014 14.07 | Posodobljeno 06. november 2014 14.07 | Piše: T. L.

Drava ima na vtoku v Slovenijo pretok okrog 1300 kubičnih metrov na sekundo in narašča.

Drava že poplavlja.

LJUBLJANA – Medtem ko v delih države neumorno dežuje, in kot smo poročali, tudi obeti za prihodnje dni niso dobri, se posledice močnega deževja že kažejo na višini vodostajev rek. Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo pri Agenciji RS za okolje (Arso) ima reka Drava na vtoku v Slovenijo pretok okrog 1300 kubičnih metrov na sekundo in narašča. Čez dan naj bi dosegla pretok okoli 1400 kubičnih metrov na sekundo in se pri tem začela razlivati. Tudi v petek ne bo mirneje, saj bo po napovedi hidrologov pretok Drave na vtoku v Slovenijo povečal predvidoma do 1600 kubičnih metrov na sekundo.

Ob nadaljnjem deževju, z močnejšimi lokalnimi nalivi, lahko danes narastejo manjše reke in hudourniki predvsem na območjih severozahodne Slovenije ter reke s povirji v Kamniško-Savinjskih Alpah, na Koroškem, v Zasavju, Posavju ter na Notranjskem in Dolenjskem.

Visokovodne razmere po državi se bodo nadaljevale tudi v petek in soboto. Gladina morja bo ob večerni in jutranji plimi povišana. Ob tem lahko morje na mareografski postaji Koper preseže višino 300 cm in poplavi nižje predele obale.

Kakšne so trenutne razmere ob Dravi? Pošljite nam fotografije.

Deli s prijatelji