FESTIVAL

Praznik, vino in ženske

Objavljeno 01. maj 2012 20.11 | Posodobljeno 01. maj 2012 20.05 | Piše: Gorazd Šinik

V Portorožu je gostom prepeval kar predsednik krajevne skupnosti.

Sonja Godec pri Rojcu zagotovo skrbi za vsaj tri vogale. Tokrat je Urošu uspelo nazdraviti trem hkrati: njej, Vanji Dodić in modni stilistki Maji Kazar (foto: Gorazd Šinik).

IZOLA – V Istri, tako pri nas kot tudi na Hrvaškem, še vedno močno odmeva vinski dogodek prejšnjega tedna – Festival oranžnega vina, ki se je zgodil v Izoli. V Poreču že potekajo ocenjevanja pred tradicionalno Vinistro, v Portorožu pa je čutiti, da se z lepim vremenom začenja turistična sezona.

Beseda je tekla o vinu

V znanem portoroškem lokalu se je v ta namen zgodilo srečanje, na katerem se je tokrat predstavil Uroš Rojac, priljubljen istrski vinogradnik in vinar, doma iz mične vasice Gažon. Beseda je seveda tekla o vinu, kakopak, dokler druščine ni preglasila kitara Slavka Ivančiča, predsednika Krajevne skupnosti Portorož, in spevi Klape Solinar. In ko so ženske prijele še za steklenice, se je vsebina debate spremenila. Sonja Godec, Uroševa življenjska sopotnica, je v goste povabila zanimive prijateljice.

Praznično vzdušje

Gostiteljica Patricija pa je predstavila novo vinsko svetovalko Dragano, včasih odbojkarico v Modriči v Srbiji, ki že šesto leto živi na Primorskem ter odlično skriva svoj naglas. Prvič letos se je dolgo v noč sedelo pod vedrim nebom. Ko je Uroš odprl še svoj prestižni trilitrski renero, je vzdušje postalo praznično in prav nikogar ni skrbelo, ker ima morje le skromnih 13 stopinj. Nekdo je pripomnil, da narava že ve, zakaj je tako. Žvenket rdeče obarvane glaževine je privabil prve tuje turiste. Kdo pravi, da vino ne združuje?

Deli s prijatelji