APRILSKO VREME

Praznični vikend bo deževen

Objavljeno 03. april 2015 23.00 | Posodobljeno 03. april 2015 23.00 | Piše: D. P.

Vremenski vpliv bo obremenilen, pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki.

Konec tedna bo moker.

LJUBLJANA – Prazniki so pred vrati, vremenski obeti pa bolj deževni. »Če bo v soboto malce manj padavin, pa bo po zadnjih podatkih nedelja precej bolj deževna, a je težko trditi to z večjo gotovostjo. Opažamo, da se v zadnjih dneh vreme naglo menja. Po tem, kar je moč videti, bo nekaj sonca šele v ponedeljek,« je povedal dežurni prognostik Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje.

V četrtek bo delno jasno in večinoma suho. V noči na petek bodo prehodno manjše padavine, v petek čez dan pa bo pretežno oblačno in po večini suho. Ohladilo se bo.

Muhasto aprilsko vreme

Danes bo še delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod bodo manjše krajevne padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, v alpskih dolinah severozahodne Slovenije okoli 10 stopinj.

Blizu ledišča

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan in popoldne bodo predvsem v južni in delno osrednji Sloveniji nastale posamezne plohe. Pihal bo severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v severni Sloveniji okoli 0, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj C. 

Napoved za sosednje pokrajine

Ob Jadranu bo danes večinoma jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno tudi pretežno oblačno in večinoma suho. Pihal bo jugozahodni veter. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v Avstriji in notranjosti Hrvaške tudi pretežno oblačno, tam se bodo pojavljale krajevne padavine, delno plohe. Ponekod bo pihal severni do severozahodni veter.

Vremenska slika

Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, drugod je obsežno ciklonsko območje s središčem nad Severnim morjem in Skandinavijo. Z jugozahodnim vetrom doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in še vedno bolj vlažen zrak.

Težave za vremensko občutljive

Vremenski vpliv bo obremenilen, pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Obremenitev bo le dopoldne prehodno nekoliko oslabela, prav tako v noči na sredo. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

Deli s prijatelji