RAZREŠITEV

Pravosodno ministrstvo nad Jelinčiča: Očitajo mi moralno neprimernost

Objavljeno 16. avgust 2014 21.06 | Posodobljeno 16. avgust 2014 21.07 | Piše: Mo. S.

Zmago Jelinčič Plemeniti očitno ne bo več sodni izvedenec in cenilec za numizmatiko.

Jelinčič je prepričan, da se mu dogaja gonja pravosodnih organov.

LJUBLJANA – Prvi mož Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič Plemeniti se pripravlja na nove volitve,image medtem pa se ubada še z »gonjo pravosodnih organov«, kot pravi sam. Nanj smo se namreč obrnili kot na sodnega izvedenca in cenilca za numizmatiko, pa nam je potožil, da njegovo znanje očitno kmalu ne bo več kaj dosti vredno.

Moralno neprimeren?

Pojasnil nam je, da je ministrstvo za pravosodje uvedlo postopek njegove razrešitve kot sodnega izvedenca in sodnega cenilca za strokovni področji numizmatika in faleristika novi vek in moderno ter heraldika heraldika splošno.

»Očitajo mi, da naj bi bil moralno neprimeren za opravljanje izvedenskega dela, ker bi to lahko škodovalo nepristranskemu ali strokovnemu opravljanju mojega dela ali ugledu sodišča. To je seveda posledica gonje pravosodnih organov proti meni zaradi mojih političnih stališč, direktno pa kot opravičilo jemljejo sodne procese zaradi razžalitve nekega tožilca, kar bo v kratkem zagotovo razveljavilo ustavno sodišče, in procese, pri katerih sem kaznovan zaradi prijave uničenja slovenske kulturne dediščine, češ da nisem ovadil pravih ljudi,« je dodal.

Ob koncu je izrazil še skrb, da v naši sodni praksi znanje očitno ne velja nič, temveč je pomembna zgolj politična pripadnost.

Deli s prijatelji