ČUDEŽ NA DOLENJSKEM

Pravljično: divja sinička redno obiskuje Ano

Objavljeno 13. julij 2011 11.27 | Posodobljeno 13. julij 2011 12.03 | Piše: O. B.

Ljubezen siničke do male deklice prekaša razumne meje

Nenavadno prijateljstvo
Če izvzamemo redke posameznike, ki se do narave in živih bitij, kot so živali in ptice, vedejo zelo mačehovsko, je med nami vedno več ljudi, ki spoštujejo in ljubijo vsa živa bitja (ali vsaj večino). In potem te živali ljubezen vračajo, človeka pa sproščajo in celo – ne le duševno, temveč tudi tudi telesno – zdravijo.

Ljubezen siničke do male deklice prekaša razumne meje


O tem se je gotovo prepričala tudi deklica iz dolenjske prestolnice, ki je pred nedavnim zaključila osnovnošolsko izobraževanje. V njenem primeru se je celo zgodil majhen čudež, ki ga redko srečamo, saj ljubezen majhne ptičke do nje prekaša razumne meje. Družina siničk, ki gnezdi v naselju Ob Težki vodi v Novem mestu, je namreč spletla posebno prijateljstvo. Pogosto prihaja na obisk k petnajstletnici Ani Žužek in nemalokrat se zgodi, da skupaj pišeta domačo nalogo, igrata na kitaro ali pa jo sinička celo zbudi, ker si zaželi Anine pozornosti. Morebiti si je zaželela več hrane, čeprav ji je tudi njena mamica priskrbela kaj za pod zob.

Dekle Ana, ki se sicer ljubiteljsko ukvarja s fotografijo in je končala 9. razred OŠ Center v Novem mestu, je nad početjem malih ptičic navdušena. Nenapovedano vstopijo skozi priprto okno v sobo, medtem ko še spi, včasih z njo pišejo domačo nalogo ali pa ji celo prinesejo pokazat črvička, preden ga ponudijo svojim mladičkom, z eno od siničk celo skupaj igrata na kitaro.

Neverjetno prijateljstvo preseneča tudi strokovnjake


Družina siničk namreč gnezdi v naselju Ob Težki vodi v Novem mestu, z Ano pa so spletle posebno vez. To neverjetno prijateljstvo preseneča tudi strokovnjake, saj – da ne bo pomote – ne gre za udomačene ptice, pač pa za siničke, ki prosto letajo in živijo v naravi ...
Deli s prijatelji