PRAVNO

Pravila za spremljanje predvolilne kampanje

Objavljeno 09. junij 2014 19.00 | Posodobljeno 09. junij 2014 19.00 | Piše: R. S.

Skladno z zakonodajo, ki ureja volilno in referendumsko kampanjo, določamo obseg, pogoje in način dela ob predčasnih volitvah v Državni zbor RS, ki so razpisane za nedeljo, 13. julija 2014.

Zakaj želi vlada spreminjati samo en segment javnega sektorja?

Uredništvo bo volilno kampanjo pred predčasnimi volitvami spremljalo v skladu s profesionalnimi novinarskimi standardi, novinarsko etiko in z uredniškim kodeksom, na neodvisen in nepristranski način. To se nanaša tako na vsebinski vidik kot tudi na način in obseg spremljanja kampanje ter druge z volitvami povezane novice.

O objavah vsebin se bo uredništvo odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko. Med merili za pojavljanje političnih akterjev v mediju uredništvo priznava interes uporabnikov oz. bralcev ter podatke javnomnenjskih raziskav. To velja tako za frekvenco (pogostost) objav kot tudi za obseg posamezne objave in umestitev objave znotraj medija.

Uredništvo bo morebitne zahtevke za popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev obravnavalo skladno z določili zakona o medijih. Pri tem zainteresirano javnost izrecno opozarja, da bo objava popravka zavrnjena vsem, ki bi ta institut poskušali zlorabiti za posredno politično kampanjo.

Oglaševanje

Medijski založnik Delo, d. d., vsem zainteresiranim pravnim in fizičnim osebam omogoča objave oglasov v vseh izdajah Slovenskih novic pod enakopravnimi pogoji, v skladu s cenikom in ob navedbi naročnika oglasa. Za izvedbo oglaševanja je odgovoren oddelek Oglasnega trženja pri Delu, d. d., Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Za točnost in resničnost navedb v oglasu odgovarja naročnik oglasa.

Kontaktni podatki oglasnega trženja: za oglase v tisku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. 01 4737 500, za oglase na spletni strani in ipadu ga. Marjana Volk (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. 01 4737 564.

Ljubljana, 9. junija 2014

Odgovorni urednik časnika Slovenske novice
Bojan Budja

Urednik portala slovenskenovice.si
Robert Schmitzer

Deli s prijatelji