ČAS DOPUSTOV

Pozor! Zastoj dolg že sedem kilometrov

Objavljeno 14. avgust 2016 16.42 | Posodobljeno 14. avgust 2016 16.42 | Piše: STA, S. U.

Zastoji so na gorenjski avtocesti in na meji s Hrvaško.

LJUBLJANA – Zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije in pred delovno zaporo pri priključku Kranj zahod proti Ljubljani. Na mejnih prehodih s Hrvaško so podaljšane čakalne dobe, vozniki trenutno najdlje čakajo na prehodu Sočerga, in sicer za izstop iz države poldrugo uro.

Kot je objavil prometnoinformacijski center za državne ceste, je zastoj pred Karavankami trenutno dolg sedem kilometrov. Predor zaradi kontrole prometa na avstrijski strani občasno zapirajo. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod.

Zaradi prometne nesreče je na gorenjski avtocesti med Lipcami in Jesenicami proti Karavankam oviran promet.

Zastoj je na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pri priključkih Kranj zahod in Kranj vzhod proti Ljubljani.

Zastoj je nastal tudi na koncu primorske hitre ceste pred Izolo ter na cestah IzolaSečovlje, KoperŠmarjeDragonja, GračiščeSočerga in PodlomPodvolovljekLuče.

Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za izstop iz države 40 minut, za vstop v državo pa 30 minut. Na hrvaški strani prehoda je po podatkih hrvaškega avtokluba kolona vozil dolga štiri kilometre.

Na prehodu Sečovlje vozniki za izstop čakajo 30 minut, za vstop 15 minut, na prehodu Sočerga za izstop poldrugo uro, za vstop 20 minut, na prehodu Gruškovje pa za vstop v državo 30 minut.

Deli s prijatelji