MOČ NARAVE

Pozor! Vremenoslovci napovedujejo nevihte

Objavljeno 09. julij 2017 20.31 | Posodobljeno 09. julij 2017 22.39 | Piše: A. K.

Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Drugi vročinski val se je začel sredi tedna in ponekod so prebivalci že ta teden občutili posledice toče in neurja, ki grozita tudi danes zvečer. Nevihte naj bi se zavlekle tudi v noč, opozarjajo na spletni strani agencije za okolje in prostor.

Visoke temperature se bodo nadaljevale tudi prihodnji teden. Jutri bo zjutraj zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 29 do 36 stopinj Celzija.

Ob tem vremenoslovci opozarjajo, da bo predvsem po nižinah v notranjosti Slovenije sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Vreme v prihodnjih dneh

V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale nevihte. V torek bo še pihal jugozahodni veter.

Nad večjim delom Evrope vztraja območje enakomernega zračnega tlaka. Z vetrom zahodnih smeri doteka v višinah k nam še naprej zelo topel zrak.

Nekaj minut pred 19. uro pa je Arso na svoji spletni strani objavil še podatke, da obstaja velika verjetno, da bo Pomurje v prihodnjih urah prizadela toča.

image

Več o vremenu lahko preberete tukajimage.

Deli s prijatelji