OHLADITEV

Pozor, v prihodnjih dneh mraz in dež

Objavljeno 14. april 2014 22.40 | Posodobljeno 14. april 2014 22.42 | Piše: A. K.

Zadnje dni je vreme precej muhasto, v prihodnjih dneh pa bodo nizke temperature znova pokazale zobe.

Čaka nas deževen vikend.

LJUBLJANA – Nič ne kaže, da se bo muhasto aprilsko vreme kmalu poslovilo. Vsaj ta teden še ne, saj nas zjutraj čakajo precej nizke temperature za ta čas, ki se bodo spustile tudi do treh stopinj Celzija.

Previsoke za ta letni čas

»Temperature bodo upadle, vendar se je treba zavedati, da so bile zadnje tri dni blizu normale, drugače pa so že ves mesec previsoke za ta letni čas,« nam je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič. Njegova napoved za prihodnje dni zagotovo ne bo razveselila ljubiteljev sončnih žarkov in lepega vremena.

»V naslednji dneh bodo temperature malce pod povprečjem,« je še povedal Gregorčič. Dodal je, da bo najhladnejše do četrtka, vreme pa bo muhasto tudi čez praznike. »Ne bo deževalo ves čas, vendar bo dež precej pogost, sonca pa ne bo veliko,« je še napovedal.

Resnejše otoplitve ne moremo pričakovati tako kmalu, se bo pa vreme vsekakor izboljšalo v drugi polovici prihodnjega tedna in proti koncu meseca, ko se bodo temperature dvignile tudi nad 20 stopinj Celzija.

Napoved za prihodnje dni

Popoldne bodo severne kraje zajele padavine, deloma plohe in nevihte ter se zvečer in v prvem delu noči prehodno razširile nad večji del Slovenije. Krajevno bodo ob nevihtah mogoči močnejši nalivi. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter.

V torek bo večinoma sončno, popoldne bodo nastale kratkotrajne plohe. Še bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju okoli 9, v alpskih dolinah malo pod 0, najvišje dnevne danes od 15 do 21, jutri od 9 do 14, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija.

V sredo bo večinoma sončno, a dokaj hladno in vetrovno. Popoldne bodo še nastale posamezne plohe. V četrtek bo pretežno jasno, še bo vetrovno.

Deli s prijatelji