ODPOKLIC

Pozor, te prosene kroglice lahko povzročajo halucinacije

Objavljeno 02. april 2015 20.47 | Posodobljeno 02. april 2015 20.47 | Piše: Mo. S.

Če jih imate doma, jih raje vrnite v trgovino. Tudi brez računa vam bodo vrnili denar.

Nevarne kroglice.

LJUBLJANA – Podjetje DM Drogerie Markt Slovenija, d. o. o., je objavilo preventivni odpoklic dveh izdelkov zaradi mogoče prisotnosti tropan alkaloida. Gre za izdelka Alnatura prosene kroglice in Alnatura prosene kroglice z arašidi. Sledove tropan alkaloida so našli pri rednem pregledu, proizvajalec pa se je odločil za preventivni umik izdelkov s trga, saj želijo izključiti vse možnosti morebitnega negativnega vpliva na zdravje potrošnika.

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) svetujejo, da teh živil ne uporabljajte. Če jih imate doma, jih vrnite v trgovino, saj ste (tudi, če nimate računa) upravičeni do povrnitve kupnine. 

Podatki o živilu

  • živilo: Alnatura prosene kroglice in Alnatura prosene kroglice z arašidi
  • rok uporabe: vsi roki uporabe
  • neto teža: 75 gramov
  • pakiranje: vrečka

Pozor, resni simptomi

»Bolezenski simptomi, ki jih alkaloid lahko povzročata: široke zenice, suha usta, omotičnost, težave z odvajanjem urina, nemir, paranoja, pospešeno ali upočasnjeno bitje srca, vroča koža in halucinacije,« so zapisali pri ZPS. Seveda sta oblika in intenzivnost simptomov odvisni od količine zaužitih semen, starosti, telesne kondicije in zdravstvenega stanja posameznika. Hujši bolezenski znaki se lahko pojavijo pri otrocih, starejših ljudeh, srčnih bolnikih, bolnikih z ledvičnimi težavami in pri bolnikih s povečano prostato, še pravijo.

Deli s prijatelji