GA IMATE?

Pozor, to so nevarni pomivalni stroji, zaradi njih lahko zagori

Objavljeno 30. avgust 2013 16.34 | Posodobljeno 30. avgust 2013 16.34 | Piše: A. L.

Izdelani so bili med letoma 1999 in 2005, nevarni pa so zaradi napake na električni komponenti v upravljalni plošči.

LJUBLJANA – Na trgu je več kot 60 potencialno nevarnih pomivalnih strojev znamk Bosch, Siemens in Neffimage (zadnjih pri nas ni), opozarja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS). Pri ZPS dodajajo, da sicer ne gre za resno tveganje (serious risk), ampak za druge stopnje tveganja (other risk levels).

Od pregretja do požara

Zaradi napake na električni komponenti v upravljalni plošči se lahko pomivalni stroj pregreje, zaradi česar lahko pride do požara. Izdelki ne ustrezajo varnostnim predpisom direktive o nizki napetosti. Do zdaj poročajo o 10 incidentih, v treh primerih pa se je požar razširil celo na okolico.


Podatki o izdelkih

Kategorija
Električne naprave in oprema
Izdelek
Pomivalni stroj
Znamke
Bosch, Siemens, Neff
Tip / številka modela
Gre za več kot 60 različnih modelovimage
Opis
Pomivalni stroj za uporabo v gospodinjstvu
Dežela porekla
Nemčija

 

Ponujajo popravilo ali vračilo dela kupnine za nov stroj

Iz BSH Hišni aparati iz Nazarij so za ZPS povedali, da gre za »varnostni ukrep glede omejenega števila pomivalnih strojev blagovnih znamk Bosch in Siemens, ki so bili izdelani med letoma 1999 in 2005, in sicer zaradi napake na električni komponenti v upravljalni plošči. Le v zelo redkih primerih se lahko pomivalni stroj zaradi te napake pregreje in predstavlja potencialno tveganje požara. Za aparate z napako bomo ponudili popravilo na domu, ki je za potrošnike popolnoma brezplačno in v celoti odpravi napako. Kot drugo možnost pa bomo ponudili vračilo denarja vsem lastnikom pomivalnih strojev z napako, pri katerem lahko uveljavljajo vračilo 20 odstotkov kupnine za nakup novega pomivalnega stroja znamk Bosch ali Siemens, če jim ta opcija bolj ustreza kot brezplačno popravilo na domu.«

Deli s prijatelji