OPOZORILO

Pozor, Sloveniji grozijo močni nalivi

Objavljeno 10. oktober 2013 13.29 | Posodobljeno 10. oktober 2013 13.29 | Piše: A. K.

Največ dežja bo v zahodni in južni Sloveniji.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Po nekaj oblačnih dneh in precej muhastem vremenu je Agencija RS za okolje (Arso) izdala alarm za zahodno Slovenijo, kjer lahko do sobote pričakujemo veliko padavin. Vremenoslovci napovedujejo, da lahko na tem območju v manj kot 24 urah pade nad 100 litrov dežja na kvadratni meter. Krajevno je možen pojav dolgotrajnih nalivov. Pri Arsu opozarjajo, da lahko ob tem močneje narastejo potoki in hudourniki.

Čez dan se bodo padavine okrepile

Čez dan se bodo padavine krepile in razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Največ dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo popoldne še okrepil. V notranjosti Slovenije bo pihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju in v vzhodnih krajih okoli 19 stopinj Celzija.

V petek zvečer se bo zjasnilo

Ponoči se bo dež razširil nad večji del Slovenije, v petek bo oblačno in deževno, vmes pa bodo tudi nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Padavine bodo popoldne slabele in od zahoda počasi ponehale, zvečer se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

V nedeljo bo toplo

Vreme se nas bo čez vikend nekoliko usmililo, saj bo pretežno jasno. V soboto bo čez dan spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. V nedeljo bo delno jasno in večinoma suho. Precej toplo bo.

Deli s prijatelji