PRAVA ZIMA

Pozor, še več snega in burja s 120 km/h

Objavljeno 13. februar 2013 11.52 | Posodobljeno 13. februar 2013 11.52 | Piše: T. L.

Od sredine popoldneva do okoli polnoči bo na Primorskem pihala močna burja, do jutri zjutraj novih 25 centimetrov snega.

Na Primorskem previdno zaradi močne burje.

LJUBLJANA – Zadnjega snega še nismo dobro skidali, pa bo sneženje danes od vzhoda znova zajelo večji del Slovenije. Po napovedi vremenoslovcev ga bo največ zapadlo na Štajerskem, kjer že od sredine noči naletava rahel sneg. Do četrtka zjutraj bo na vzhodnem delu zapadlo še od 10 do okoli 25 cm snega, na zahodu pa precej manj.

Po sneženju sramežljiv sonček

Bo pa sneženje v popoldanskem času postopno ponehalo, ponekod na severozahodu lahko posije sonce. V Prekmurju bo dopoldne še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do 0, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Na Primorskem bo večinoma brez padavin, se pa bo krepila burja. Najmočnejša bo od sredine popoldneva do okoli polnoči, ko bo ponekod v sunkih dosegala hitrost 120 km/h. Vetrovno bo tudi ponekod v vzhodni Sloveniji. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zaradi burje na hitri cesti Nanos–Ajdovščina in na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton skupne mase.

Greste v gore? Pozor, nevarni plazovi

Danes bo večinoma oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo zmeren do okrepljen severni do severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo –7, na 2500 okoli –10 stopinj Celzija. Jutri bo sprva oblačno in megleno, rahlo sneženje pa se bo umikalo proti vzhodu. Popoldne se bo redčila oblačnost v zahodnih Karavankah in predvsem v zahodnem delu Julijskih Alp. Severovzhodni veter bo slabel. Temperatura na 1500 m bo –3, na 2500 okoli –8 stopinj Celzija. Še vedno velja na širšem območju Julijskih Alp in v zahodnih Karavankah velika nevarnost snežnih plazov. 


Kako debela je snežna odeja?

Rateče 92 centimetrov
Kočevje 64 cm
Lisca 58 cm
Postojna 38 cm
Katarina nad Ljubljano 36 cm
Novo mesto 34 cm
Črnomelj 32 cm
Slovenj Gradec 30 cm
Celje 26 cm
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana 25 cm
Ljubljana 24 cm
Murska Sobota  13 cm
Letališče Edvarda Rusjana Maribor 12 cm

 

Deli s prijatelji