IZLETNIKI

Pozor! Promet je vse gostejši

Objavljeno 16. junij 2013 19.41 | Posodobljeno 16. junij 2013 19.41 | Piše: S. U.

Zastoji so možni predvsem proti večeru.

Promet po državnih cestah poteka tekoče, se pa že zgoščuje od mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja proti Kopru. Tam so proti večeru možni zastoji, prav tako pred delovnima zaporama na štajerski in primorski avtocesti proti Ljubljani, napovedujejo na prometnoinformacijskem centru za državne ceste.

Proti večeru lahko vozniki pričakujejo zastoje pred delovnima zaporama na primorski avtocesti pred Kozino in na štajerski avtocesti pred Vranskim, v obeh primerih proti Ljubljani, so za STA povedali na prometnoinformacijskem centru. Povečan promet lahko vozniki pričakujejo tudi na drugih mejnih prehodih in na drugih cestah proti notranjosti države.

Lepo vreme vabi v naravo

Lepo vreme je konec tedna mnoge zvabilo na izlete, vse več pa je na cestah tudi tujih turistov, ki potujejo proti morju. Temperature so dosegle poletne vrednosti. Tako je bilo po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) danes ob 16. uri v Ljubljani 31 stopinj Celzija, stopinjo manj so namerili v Bilju pri Novi Gorici, Celju, Črnomlju, na ljubljanskem in mariborskem letališču ter v Murski Soboti, 29 stopinj pa na portoroškem letališču in v Novem mestu.

Kot smo že poročali, bo po napovedih meteorologov ponoči in jutri precej jasno, jutri popoldne bo v hribovitem svetu še možna kakšna vročinska nevihta.image Najnižje jutranje temperature bodo v ponedeljek od 13 do 18, najvišje dnevne od 27 do 32 stopinj Celzija. Sončno in vroče vreme meteorologi napovedujejo tudi za torek, sredo in četrtek.

 

Deli s prijatelji