BURNO

Pozor! Prihajajo nevihte z močnejšimi nalivi

Objavljeno 22. julij 2016 14.31 | Posodobljeno 22. julij 2016 14.31 | Piše: Mo. S.

»Konec tedna bo sončen, vroč in soparen, vendar brez popoldanskih neviht v notranjosti države ne bo šlo.«

Vozilo je obtičalo v vodi (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Prihajajoči dnevi bodo z vremenskega vidika precej burni. Poletno vreme bodo namreč presekale posamezne nevihte, mogoči bodo tudi močnejši nalivi, pravijo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

Popoldne bo še prevladovalo sončno vreme z občasno povečano kopasto oblačnostjo, zlasti v severni polovici države bodo nastajale krajevne plohe in nevihte z morebitnimi hudimi nalivi. Ogrelo se bo do 34 stopinj Celzija, podobno pa se bo nadaljevalo tudi še v soboto, ko bo prav tako na sporedu kakšna vročinska nevihta.

Vroče, soparno in nevarno

Vremenoslovci so kratki in jedrnati: »Konec tedna bo sončen, vroč in soparen, vendar brez popoldanskih neviht v notranjosti države ne bo šlo.«

Za naslednje dni, vse do ponedeljka, so Slovenijo obarvali v rumeno, torej opozorilo najnižje stopnje, ki zadeva zlasti visoke temperature. Te lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije, ki naj se sredi dneva in popoldne zadržuje v senci in se izogiba velikim fizičnim naporom na prostem. Za severni del države pa danes velja opozorilo zaradi neviht, lokalno močnejših nalivov, sunkov vetra in udarov strel.

Deli s prijatelji