MUHASTO

Pozor: prihajajo nevihte in nalivi

Objavljeno 13. avgust 2014 11.51 | Posodobljeno 13. avgust 2014 11.51 | Piše: P. J.

Mogoči so hitri porasti hudournikov in drugih vodotokov.

Nadaljevalo se bo nestanovitno vreme.

LJUBLJANA – Danes, v sredo, proti večeru in ponoči se bodo krepile krajevne padavine in nevihte, sprva predvsem v zahodni in južni Sloveniji, nato pa tudi drugod po državi, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Možna so neurja z nalivi in sunki vetra. Jutri dopoldne bodo nalivi še pogostejši tudi v vzhodni polovici države. Ob tem svarijo, da so mogoči tudi hitri porasti hudournikov in drugih vodotokov.

image

Kakšna je napoved?

V sredo bo v južni in vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. V zahodni Sloveniji se bodo padavine zvečer okrepile in ponoči zajele vso državo. Vmes bodo tudi močnejše nevihte.

Več o vremenu preberite tukaj.

V četrtek bo dopoldne oblačno s padavinami, v južni Sloveniji bodo tudi še nevihte. Popoldne bodo padavine slabele in proti večeru povečini ponehale. Na Primorskem se bo delno zjasnilo. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, na Primorskem tudi nevihtami.
 

Deli s prijatelji