POZOR

Pozor, prevaranti niso ekologi – pokličite policijo!

Objavljeno 08. marec 2012 11.34 | Posodobljeno 08. marec 2012 11.34 | Piše: R. S.

Organizatorji projekta Očistimo Slovenijo opozarjajo, da so se pojavili nepridipravi, ki pod krinko društva zbirajo prostovoljne prispevke.

Pozor pred nepridipravi, ki pod krinko ekologije skrbijo za svoj žep.

Malopridneži izkoristijo vse možnosti, da bi se okoristili na račun dobrodelnežev. Ekologi, ki sodelujejo v projektu Očistimo Slovenijo, so nam pravkar poslali nujno obvestilo in prošnjo, naj opozorimo bralce o prevarantih, ki zlorabljajo ime projekta in od lokalnih podjetnikov na področju Škofje Loke zbirajo prostovoljne prispevke. Ti seveda ne bodo šli za organizacijo čistilne akcije, ampak naravnost v žepe tistih, ki jim ni pod častjo lagati in krasti.

Kot nam je povedala soorganizatorka akcije iz škofjeloškega organizacijskega dela Lea Mlakar, nepridipravi operirajo prek telefona. Poklicali so znanega podjetnika, se predstavili za organizatorje akcije Očistimo Slovenijo in podjetnika prosili za prispevek 150 evrov. V zameno so mu ponudili oglaševanje v sklopu projekta.

Koliko podjetnikov in posameznikov je nasedlo slepariji, še ni znano. 

Preverite verodostojnost

»Na področju Škofje Loke so se našli posamezniki, ki zlorabljajo projekt Očistimo Slovenijo 2012 in nepooblaščeno – predvsem obrtnike in podjetja – prosijo za donacije,« nas opozarjajo ekologi. Nepridipravi naj bi po njihovih informacijah zbirali po 150 evrov. »Več podatkov o zbirateljih še nimamo, zato pozivamo vsa podjetja ali posameznike, ki dobivajo prošnje za kakršne koli donacije, naj verodostojnost preverijo pri lokalnem koordinatorju oziroma v Društvu Ekologi brez meja na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,« pravijo v društvu.

Primer bodo zdaj predali policiji.

Če ste bili med tistimi, ki so jih poskušali ogoljufati, ali ste celo nepridipravom plačali, ne odlašajte: nemudoma stopite v stik z nami. Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji