KAZNIVO

Pozor, pazite se ponaredkov v Planici

Objavljeno 24. marec 2017 13.52 | Posodobljeno 24. marec 2017 13.52 | Piše: A. K.

Obeta se množična prodaja ponarejenih izdelkov v Planici.

Zimski športni praznik v Planici, največji športni dogodek v Sloveniji, ki ga tradicionalno gosti dolina pod Poncami, vsako leto prinaša nove izzive, nova veselja in nove priložnosti na različnih področjih. Žal se med zadnjimi vedno znova pojavljajo tudi priložnosti za kraje in goljufije. Ena izmed teh se v Planici obeta v prihajajočih dneh, poroča spletna stran sloski.si.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se večja skupina tujih državljanov opremlja z večjim številom izdelkov, ki jih nameravajo brez izdaje računov (»na črno«) prodajati pred prireditvenim prostorom in v njem. Izdelki, ki jih bodo prodajali, so znani, in sicer gre za ponaredke zimske kape slovenskih smučarskih skakalnih reprezentanc.

Opis ponaredka: v treh različnih barvnih kombinacijah (svetlo siva-zelena, temno siva-zelena in črna-zelena) z napisom Gorenje in Sloski ter etiketo v temno sivi barvi, ki je locirana na levem delu (oziroma na desnem, ko jo posameznik nosi), ob straneh nima logotipa Adidas. Izdelka ni mogoče kupiti na stojnicah, temveč od fizičnih oseb, ki bodo izdelke ponujale obiskovalcem.

image

Kapa je v izvirni obliki oblikovanje opremljevalca Adidas in je opremljena z njegovim logotipom, nosi logotip največjega sponzorja slovenskih nordijskih disciplin, Gorenja, in logotip Smučarske zveze Slovenije – Sloski. Izdelek je mogoče kupiti samo na stojnicah Smučarske zveze Slovenije.

image

Podprite skakalce

Več kot očitno je, da se je skupina dobro organizirala, cene izdelkov pa bodo izjemno nizke. Za prireditelja tekmovanja, Smučarsko zvezo Slovenije in predvsem za slovenske smučarske skakalce taka prodaja pomeni izpad pomembnega dela prihodkov. Gre za denar, ki ga obiskovalci običajno namenijo za nakup uradnih izdelkov Smučarske zveze Slovenije, s tem pa finančno podpirajo slovenske smučarske skakalne reprezentance.
 

Deli s prijatelji