NAPAKA

Pozor, nevarne zaponke na otroških sedežih

Objavljeno 18. julij 2013 18.16 | Posodobljeno 18. julij 2013 18.18 | Piše: Mo. S.

Če uporabljate katerega od naštetih avtomobilskih sedežev, se obrnite na prodajalca, ki vam bo v primeru napake posredoval novo zaponko.

Če katerega od omenjenih otroških sedežev uporabljate, takoj stopite v stik s prodajalcem.

LJUBLJANA – Med vožnjo z osebnim avtomobilom je varnost ljudi, zlasti otrok, na prvem mestu. Izdelovalec varnostnih zaponk za različne znamke otroških avtomobilskih sedežev Sabelt je objavil, da so pri eni od zaponk odkrili serijsko napako, zaradi katere se lahko zgodi, da ne bo ustrezno opravila svoje naloge, varnost v primeru prometne nesreče pa bo zato vprašljiva.

Zaponko lahko najdete tudi na sedežih Maxi Cosi Citi, Inglesina Huggy, Peg Perego Primo Viaggio Tri-Fix K in pri dodatku za košaro Peg Perrego Kit Auto Navetta XL, ki so na prodaj na slovenskem trgu.

image
Potencialno nevarna zaponka. Foto: ZPS

Dobili boste novo zaponko

Če katerega od omenjenih otroških sedežev uporabljate, takoj stopite v stik s prodajalcem sedeža, ki vam bo svetoval, kako ravnati oziroma vas obvestil, ali ima napako tudi vaš sedež. V tem primeru vam bodo posredovali novo zaponko, ki jo boste preprosto zamenjali, so zapisali na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

Podatki o potencialno nevarnih izdelkih:

  • otroški avtomobilski sedeži Chicco Synthesis, Chicco Auto-Fix, Maxi Cosi Citi, Inglesina Huggy, Peg Perego Primo Viaggio Tri-Fix K in dodatek za košaro Peg Perrego Kit Auto Navetta XL;
  • zaponka: Sabelt (na fotografiji);
  • distributerji, prodajalci (spletne strani): www.mami.si, www.babycenter.si, otroskatrgovina.si ...

 

Deli s prijatelji