PREVIDNO

Pozor! Na cestah nastajajo kilometrski zastoji

Objavljeno 15. julij 2017 18.14 | Posodobljeno 15. julij 2017 18.15 | Piše: A. K.

Velike gneče so tudi na mejnih prehodih.

Vozniki, počasi, strpno in previdno med zastoji!

LJUBLJANA – Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji nastal dvokilometrski zastoj, voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, priporočajo uporabo izvoza Jesenice vzhod/Lipce. V Avstriji je pred predorom Karavanke proti Sloveniji zastoj dolg sedem kilometrov.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici je med priključkom Bizovik in pokritim vkopom Strmec v smeri Malenc zaradi okvare vozila zaprt počasni pas.

Zastoji so tudi na Hrvaškem na istrskem ipsilonu, v smeri Slovenije je zastoj dolg en kilometer. Danes med 7. in 13. uro ter na primorskih cestah med 6. in 16. uro velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Zaprte ceste in oviran promet

V nedeljo bo v Ljubljani zaradi sečnje dreves za ves promet zaprta Litijska cesta na odseku med Hradeckega cesto in Kajuhovo ulico. Obvoz bo urejen, mestni avtobusi na liniji 13 bodo vozili po Poljanski, Povšetovi, Kajuhovi in Litijski cesti.

Do nedelje bo na območju Laškega zaradi prireditve promet oviran. V nočnem času bosta zaprti glavna cesta CeljeLaškoZidani Most za tovorna vozila in avtobuse ter regionalna cesta LaškoBrezeŠentjur za ves promet. V nedeljo bosta cesti zaprti tudi v dnevnem času.

Zastoji na mejnih prehodih

Po podatkih policije vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo na mejnem prehodu Dragonja čakajo 40 minut, na mejnem prehodu Gruškovje eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje pol ure in na mejnem prehodu Jelšane 20 minut.

Pri izstopu iz države je čakalna doba za osebna vozila na mejnih prehodih Dragonja in Gruškovje eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje 40 minut ter na mejnem prehodu Sočerga 20 minut.

Deli s prijatelji