OPOZORILO

Pozor, močni nalivi ne bodo ponehali

Objavljeno 10. september 2014 14.15 | Posodobljeno 10. september 2014 16.01 | Piše: Mo. S.

Ob tem bodo narasli tudi vodotoki.

Vozilo je obtičalo v vodi (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Po sončnem torku nas je proti večeru dosegla fronta, ki je s seboj prinesla huda neurja. Ta so ponekod po državi povzročila kar nekaj težav, kot kaže, pa vremenskih nevšečnosti še ne bo konec.

Pozor, močni nalivi in poplave

Agencija RS za okolje (Arso) je zjutraj izdala dve opozorili. Danes in jutri (sreda in četrtek) se bodo predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji še pojavljale močne padavine. Količina dežja bo ponekod na teh območjih lahko presegla 100 litrov na kvadratni meter v 48 urah, so zapisali.

Ob tem bodo danes čez dan še lahko hitro narasli manjši vodotoki, zlasti v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji. Proti večeru bodo na teh območjih močneje narasle tudi večje reke. Pretok reke Krke bo na vodomerni postaji Podbočje v naslednjih urah presegel opozorilno vrednost, Krka bo poplavila na območju pogostih poplav.

Manjši vodotoki lahko hitro narastejo tudi še v noči na četrtek, v noči na petek pa bodo tudi večje reke po državi začele ponovno naraščati, opozarja Arso.

V četrtek zgolj 17 stopinj

Sicer bo pretežno oblačno s padavinami zlasti v južnem in vzhodnem delu države. Padavine bodo spremljale močnejše nevihte, tudi ohladilo se bo. Danes se bodo temperature dvignile do 21, jutri pa zgolj do 17 stopinj Celzija, le na Primorskem bo malce topleje.

Krajevne padavine – plohe in nevihte – se bodo pojavljale tudi v petek in soboto.

Deli s prijatelji