HLADNA FRONTA

Pozor! Grozijo močni nalivi, veter in mraz

Objavljeno 31. avgust 2014 11.00 | Posodobljeno 31. avgust 2014 10.56 | Piše: Mo. S.

Ponoči se nam obeta sprememba, ob prihodu hladne fronte se bo tudi precej ohladilo.

LJUBLJANA – Zadnji počitniški konec tedna se bo končal kislo. Danes čez dan bo sicer še zmerno do pretežno oblačno z nekoliko več sonca v južnih krajih, a se bodo v hribovitem svetu kmalu začele pojavljati posamezne plohe. Zvečer bodo od severozahoda plohe in nevihte vse pogostejše, ob morju bo prehodno zapihal zmeren jugo.

Nevihte, močan veter in nižje temperature

Ponoči bodo padavine, sprva tudi nevihte, zajele vso Slovenijo. V drugem delu noči bo zapihal okrepljen, ob morju tudi močan severni veter, na Primorskem pa zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14 stopinj. Zjutraj in dopoldne bo deževalo, čez dan pa bodo padavine slabele in od zahoda marsikje ponehale. V zahodnem delu države se lahko delno razjasni, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

Krepko se bo tudi ohladilo, saj bodo temperature čez dan le od 12 do 17 stopinj Celzija, medtem ko bo na Primorskem nekaj stopinj topleje.


Opozorilo

Danes ponoči bodo ob prehodu izrazite hladne fronte mogoča neurja z nevihtami, močnimi nalivi in s sunki vetra. V drugem delu noči bo zapihal močan severni do severovzhodni veter. Sunki severnega vetra na območju Tržaškega zaliva, vzdolž Karavank ter severnega Posočja bodo lahko presegali 100 km/h. Drugod po Sloveniji, predvsem na nekoliko više ležečih območjih, bo veter v sunkih presegal 70 km/h.

Mogoče so poplave

V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj lahko v večjem delu države ob močnejših nalivih ter nevihtah hitro in močno narastejo hudourniki in manjše reke ter ob tem poplavijo na izpostavljenih mestih ob strugah.

V torek se bo od vzhoda znova pooblačilo, pojavljale se bodo padavine. V sredo bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe. Nekoliko topleje bo.

Preberite več o vremenu.

 image 
 Tako kaže model Aladin: v ponedeljek zgodaj zjutraj lahko lokalno pade več kot 60 milimetrov padavin. Vir: Arso 

 

Deli s prijatelji