GRESTE NA MORJE?

Pozor, gneča na cestah! Nastajajo že kilometrski zastoji

Objavljeno 09. julij 2016 10.17 | Posodobljeno 09. julij 2016 10.17 | Piše: S. U.

Poletna turistična sezona je v polnem zagonu, kar pomeni tudi gnečo na cestah.

LJUBLJANA – Poletna turistična sezona je v polnem zagonu, kar pomeni tudi gnečo na cestah. Tako bo očitno tudi danes. Prometnoinformacijski center povečan promet pričakuje predvsem v dopoldanskih urah, in sicer na cestah proti obali in Gorenjski.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na avtocesti Maribor–Ptuj, med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci, že nastal približno pet kilometrov dolg zastoj. Zastoj je tudi na glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Na izstopu iz Slovenije je še dodatnih 20 min čakanja. Pot se od Šentilja do Gruškovja podaljša za več kot eno uro. Alternativni mejni prehodi so Zavrč, Središče ob Dravi in Rogatec. 

Na avstrijski strani predora Karavanke (proti Sloveniji) je zastoj dolg približno štiri kilometre. Povečan in zgoščen promet je na primorski avtocesti med Ljubljano in cestninsko postajo Log proti Kopru.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozila za izstop 20 minut, za vstop pa 15. Na mejnem prehodu Obrežje čakajo tovorna vozila in avtobusi za izstop uro in pol.

Večja gostota prometa bo danes dopoldne tudi na cestah Lesce–Bled, Koper–Šmarje–Dragonja, Izola–Portorož–Sečovlje ter Ilirska Bistrica–mejni prehod Jelšane.

Deli s prijatelji