DA NE BO KAZNI

Pozor, Fištravec uvaja nova plačljiva parkirišča

Objavljeno 03. julij 2013 15.15 | Posodobljeno 03. julij 2013 15.15 | Piše: A. L.

Na Taborski ulici in Ulici Gorkega med Ruško cesto in Ulico Moše Pijade bo po novem parkiranje plačljivo.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – »Prebivalce Taborske ulice, dela Pobreške ceste, Ulica Gorkega, Trga revolucije in dela Ruške ceste obveščamo, da bomo predvidoma v času do 15. avgusta 2013 vzpostavili režim plačljivega parkiranja na Taborski ulici in Ulici Gorkega med Ruško cesto in Ulico Moše Pijade. Širitev parkirnih con (cone osem) izvajamo skladno z Odlokom o občinskih cestah (MUV 22/12),« so danes sporočili iz Mestne občine Maribor. Cena za uro parkiranja bo znašala 80 centov.

Cena dovolilnice za stanovalce: 144 evrov za dve leti

Dovoljenje za parkiranje na parkirnih površinah na območju cone osem bodo lahko pridobili stanovalci s stalnim prebivališčem na območju cone, pravni subjekti za službena vozila in vozila za službene potrebe samostojnih podjetnikov ter službena vozila državnih organov, ki imajo svoj sedež na območju, kjer bo uvedeno plačljivo parkiranje. Cena dovolilnice za stanovalce znaša 144 evrov za dve leti parkiranja, za pravne osebe pa 144 evrov za eno leto parkiranja.

Dovolilnico na podlagi vloge in ob plačilu izda pristojni organ, Mestna občina Maribor, Sektor za komunalo in promet. Na Taborski ulici bo na voljo 36 parkirnih mest, na Ulici Gorkega pa 28.

Deli s prijatelji