OPOZORILO

Pozor! Burja in zastoji povzročajo prometni kaos

Objavljeno 22. avgust 2016 00.56 | Posodobljeno 22. avgust 2016 00.56 | Piše: STA, S. U.

V prometni nesreči v Dekanih sta življenje izgubili dve osebi.

DEKANI – Zaradi posledic hude prometne nesreče v Dekanih je na kraju dogodka življenje izgubila sopotnica na motorju, hudo poškodovani voznik pa je kasneje umrl v bolnišniciimage. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je bila regionalna cesta Dekani–Črni Kal zaradi prometne nesreče v Dekanih več ur zaprta.

Po poročanju medijev sta bila v nesreči, ki se je zgodila nekaj po 18. uri, udeležena osebni avtomobil in motor.

Po informacijah prometnoinformacijskega centra je zaradi prometne nesreče popolna zapora pri Šmarjah na cesti Koper–Dragonja, obvoz je urejen po cesti Sečovlje–Portorož–Koper.

Na dolenjski avtocesti je zaprt vozni pas med priključkoma Novo mesto vzhod in počivališčem Starine proti Obrežju.

Na cesti Velenje–Slovenj Gradec pa je pri Paki pri Velenju polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno.

Burja in zastoji

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med Ajdovščino in cestninsko postajo Nanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vsa vozila s ponjavami. Za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton pa je zaradi burje prepovedan promet na regionalnih cestah Podnanos–Manče–Vipava in Vipava–Ajdovščina.

Šestkilometrski zastoj je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani občasno zapirajo predor. Prometnoinformacijski center voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, za osebna vozila proti Avstriji pa prelaza Ljubelj in Korensko sedlo ali prehod Rateče.

Čakalna doba za vstop v državo je na mejnem prehodu Gruškovje eno uro in pol, na mejnem prehodu Obrežje pa pol ure za avtobuse.

Ceste so ponekod po državi mokre, zato voznike pozivajo k prilagoditvi vožnje razmeram.

Deli s prijatelji