PRIHAJAJO

Pozor: Arso izdal opozorilo zaradi močnih neviht

Objavljeno 27. junij 2016 11.21 | Posodobljeno 27. junij 2016 11.21 | Piše: A. L.
Ključne besede: vreme napoved

»Današnji dan je zadnji slabi dan v prihodnjih dneh. Vsak dan bodo višje temperature.«

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – »Danes dopoldne in čez dan bodo v jugozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte,« opozarjajo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Kot je razvidno iz karte, ki jo je objavil Meteoalarm, praktično vsej državi grozijo nevihte, za jugozahodni del države pa je navedeno še: »Lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.«

»Gre za prehod hladne fronte, kaže na možnost močnejših neviht v jugozahodnem delu države. Fronta prihaja, ni pa še pri nas,« nam je povedal Luka Ravnik, dežurni prognostik pri Arsu. 

Zbirate ideje za izlet ali dopust? Odlične predloge najdete na portalu vandraj.si.

Sicer pa bo dopoldne v severni polovici Slovenije spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami in nevihtami, v južni polovici Slovenije pa bo sprva povečini še brez padavin. Čez dan se bodo ob prehodu hladne fronte padavine z nevihtami razširile proti jugu in zvečer od severa postopno ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Topleje bo

Te besede Ravnika pa bodo marsikoga razveselile: »Današnji dan je zadnji slabi dan v prihodnjih dneh. Vsak dan bodo višje temperature.«

Od jutri naprej bo precej sonca s prijetnimi poletnimi temperaturami, pravijo prognostiki. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, čez dan pa bo prevladovalo sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v alpskih dolinah okoli 9, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj. V sredo bo še kakšno stopinjo toplejše, v četrtek pa se nam po do zdajšnjih podatkih spet lahko zgodijo nevihte.

Vikend

Šli bomo počasi proti 30 stopinjam, lahko se nam zgodi tudi kakšna preko 30, pravi Ravnik. Trenutni podatki kažejo, da bo prihajajoči vikend sončen, lep, vroč, lahko pa se zgodi kakšna popoldanska nevihta.

Deli s prijatelji