NA PETEK 13.

Poziv: fantki (2, 4 in 6) umorjene Mojce potrebujejo pomoč

Objavljeno 17. februar 2015 15.46 | Posodobljeno 17. februar 2015 16.40 | Piše: Mo. S.

Oblačila, obutev, pleničke, igrače, knjige, negovalne kreme, šampone ... zbirajo v Celju in na Ljubečni.

Na krsti je bil venec treh Mojčinih srčkov. Foto: Gregor Katič

ŠMARTNO V ROŽNI DOLINI – Potem ko so se v Šmartnem v Rožni dolini že zadnjič poslovili od Mojce Temnik, ki jo je v petek zvečer v avtomobilu umoril njen mož Silvo,image se začenja bitka za njune otroke.

Skrbništvo za tri fantke je začasno prevzel center za socialno delo, ki jim bo moral poiskati novi dom. Mojčini starši so medtem napovedali, da bodo za skrbništvo naredili vse, a zadnjo bodo imeli na centru. Odzvali pa so se tudi že dobri ljudje, ki želijo, da bi otroci tragično izgubo čim bolje prenesli.

Pomagate lahko z oblačili, obutvijo, igračami ...

Če jim želite na kakršen koli način pomagati, se lahko obrnete na humanitarno društvo Enostavno pomagam, ki v sodelovanju s Simono Stanič v ta namen organizira dobrodelno stojnico. Stojnica bo postavljena danes in v sredo med 15. in 19. uro v nakupovalnem središču Planet Tuš Celje.

Darujete lahko oblačila za fantke, stare 2, 4 in 6 let, obutev za otroke (velikost od 21 do 26), otroške pleničke (velikost 5), vlažilne robčke in negovalne kreme, šampone in mila, igrače, knjige in šolske potrebščine.

Odziv za zdaj presegel pričakovanja

Staničeva, ki se je zavzela, da bo otrokom pomagala, pa je medtem na facebooku sporočila, da je odziv za pomoč družini ob izgubi njihove mame presegel vsa pričakovanja. »Zares sem vesela, da znamo stopiti skupaj in pomagati tistim, ki so pomoči najbolj potrebni,« pravi.

Sicer pa lahko stvari za fantke pustite tudi v gasilskem domu na Ljubečni (Kocbekova cesta 5), kjer bo stvari prevzemala prostovoljka, in sicer danes ter jutri med 17.00 in 18.30.

Deli s prijatelji