NA KOŽO

Poziv

Objavljeno 10. januar 2014 23.30 | Posodobljeno 10. januar 2014 23.30 | Piše: Bojan Budja
Ključne besede: komentar

Ljudje z lahkoto prenašamo le eno bolečino. Bolečino drugih.

Bojan Budja.

Naš in vaš časopis ima že leta tudi svojo spletno sestro. Postaja celo ena najbolj branih pod Alpami, vsekakor pa so slovenskenovice.si najhitreje rastoči spletni portal v državi. Takšna je pač govorica številk, ki v nasprotju s politiki ‒ izjeme naj mi oprostijo! ‒ ne lažejo. In na tej spletni strani je od včeraj dalje tudi poziv našim bralcem. S svojo vsebino nastavlja ogledalo časom, ki jih živimo. Iščemo namreč one, ki jih je takšna ali drugačna usoda oropala ponosa, dostojanstva. Jih pahnila na rob preživetja.

»Skoraj pol milijona evrov je iz Krambergerjevega sklada že šlo v roke tistim, ki sami nimajo niti za golo preživetje. Imate bližnje, sosede, kogar koli, ki jih je usoda pahnila na beraško palico? Zaupajte nam, saj jim morda lahko skupaj pomagamo,« je zapisano v pozivu. Mnogi so pač preponosni, da bi sami zaprosili za kruh, odejo, drva, za nekaj, kar je večini samoumevno. Kot bi bilo docela samoumevno, da slehernemu na tem svetu delo, ki ga opravlja, zagotavlja vsaj dostojno živijenje. Pa ga ne. Ker ni dela za vse. Celo čedalje manj ga je. Vsem obljubam in poslanicam navkljub. Kajti ljudje smo žal narejeni tako, da z lahkoto prenašamo le eno bolečino. Bolečino drugih.

Krambergerjev dobrotniški sklad je doslej pomagal že prek dvesto dvajsetim družinam in posameznikom. Nikoli nismo spraševali, kdo je kdo, še manj pa, čigav je. Pomoč je vselej prišla v prave roke. Prihajala pa je od vsepovsod. Saj ne boste verjeli: v upravnem odboru Krambergerjevega dobrotniškega sklada sta njega dni skupaj pomagala Milan Kučan in Jože Pučnik.

Dragi bralci, pomagajte nam najti pomoči potrebne. In mi jim bomo pomagali po svojih močeh. Če bo treba, tudi tako, da ustanovimo ljudsko kuhinjo. Predlagamo že kar lokacijo z naslovom: Šubičeva 4, Ljubljana. Tam, kjer je kava po 0,40 evra, čaj stane 35 centov, obilno kosilo 3,85 evra, špageti po bolonjsko denimo 2,20 evra, goveji golaž dostopnih 1,90 evra, hrenovka z gorčico 1,30 evra, ocvrti sir s tatarsko omako 1,70 evra, dostojno morsko jed pa je moč dobiti že za 3,80 evra. Da ne naštevam naprej. Restavracija nosi ime Državni zbor Republike Slovenije. 

Deli s prijatelji