VRTOGLAVO

Pozitivna Slovenija za eno uro svetovanja zapravi 513 evrov

Objavljeno 24. julij 2013 21.30 | Posodobljeno 24. julij 2013 21.30 | Piše: Mo. S.

Poslanska skupina PS posluje z nekdanjim sekretarjem Zaresa in tudi z Jankovićevo mestno svetnico.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Poslanska skupina Pozitivne Slovenije (PS) je za zunanje svetovalce lani porabila 589.000 evrov, med drugimi pa je najela tudi podjetje Korpus, ki je stranki za devet dni skupaj zaračunalo skoraj 37 tisočakov, torej 4100 evrov na dan. Kot je poročal Svet na Kanalu A, je bila ura dela vredna kar 513 evrov, kakšna konkretna znanja so poslanci PS s tem pridobili, pa ni jasno. V Korpusu so pojasnili, da je šlo v glavnem za strateško in komunikacijsko svetovanje.

Podjetje vodita Biščak in Pelko

Lastnika podjetja Korpus sta nekdanji sekretar Zaresa Bogdan Biščak in nekdanji državni sekretar pri takratni kulturni ministrici Majdi Širca Stojan Pelko. Ko je ta postal sekretar, je podjetje predal svoji ženi, po preteku delovnega razmerja z ministrstvom je tri mesece prejemal nadomestilo, šele nato pa se je vrnil v svoje podjetje, češ da se je želel v tem času zaposliti na fakulteti, pa se mu je ta priložnost nato izmuznila.

Nekateri se izobraževanj ne spomnijo

Po odgovorih, ki so jih pri Svetu na Kanalu A dobili od poslancev PS, se da razbrati, da naj bi imela PS po besedah Jožeta Velikonje lani le eno do dve izobraževanji, in sicer na teme javnega nastopanja, retorike ter nekakšne splošne izobrazbe. Izobraževanja so bila skupinska, kar je potrdil tudi Alojz Potočnik, medtem ko se Alenka Pavlič ne spominja ne časa ne vsebine izobraževanj. Mitja Meršol je povedal, da se ni izobraževal, Jožef Kavtičnik pa, da se je udeležil treh dvodnevnih izobraževanj (v hotelu pri Begunjah, v Kranjski Gori in Ankaranu). O podjetju, ki je vodilo izobraževanja, niso želeli govoriti.

Jankovićeva svetnica dobro zaslužila na račun PS

Med drugim je posel s PS sklenilo tudi podjetje Taba, v katerem deluje mestna svetnica ljubljanskega župana Zorana Jankovića Nives Cesar. Njeno podjetje je lani po poročanju omenjene televizije kar polovico prihodkov dobilo prav od stranke Pozitivna Slovenija.

Deli s prijatelji