RADARJI

Požigalci znova na delu: gorel še eden od Kanglerjevih

Objavljeno 30. oktober 2012 08.42 | Posodobljeno 30. oktober 2012 08.42 | Piše: T. L.

Na občini pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu za projekt modernizacije cestnega prometa, v sklopu katerega so postavili radarje, javnosti še niso pokazali.

Franc Kangler

MARIBOR – Mariborski požigalci so bili danes zjutraj znova v akciji: ob 4.51 je na Tržaški cesti namreč gorelo v ohišju stacionarne merilne naprave hitrosti, poroča republiška uprava za zaščito in reševanje. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in ogenj pogasili. 

Na občini se branijo ...

Medtem ko Kanglerjevi radarji po Mariboru še gorijo, pa na občini potekajo razprave o (menda spornem) javnem naročilu in nakupu merilnih naprav, ki so razbesnele mariborske voznike. Pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu za projekt modernizacije cestnega prometa, v sklopu katerega so postavili radarje, mariborska občina javnosti še ni pokazala, po poročanju Večera pa so na včerajšnji tiskovni konferenci zavrnili očitke na račun javnega naročila.

Tako so zanikali pisanje medijev, da bi župan Franc Kangler sam izbral Iskro Sistemi, kljub temu da so ga mestni svetniki z ustreznim aktom izrecno pooblastili za izbor ponudnika in podpis pogodbe. In medtem ko se politika brani, pa radarji še kar gorijo ... 

Deli s prijatelji