PO POPLAVAH

Površine ob Krki bodo poplavljene predvidoma do konca tedna

Objavljeno 15. september 2014 21.39 | Posodobljeno 15. september 2014 21.39 | Piše: STA, M. U.

Mura po informacijah uprave poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov.

Prizor s Kostanjevice na Krki.

LJUBLJANA – Poplavljene površine na širšem območju ob Krki se počasi zmanjšujejo, v vedno manjšem obsegu pa bodo prisotne predvidoma do konca tedna, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Krka v Podbočju sicer upada, ob 15. uri je bil njen pretok 375 kubičnih metrov na sekundo.

Mura po informacijah uprave poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov, njen pretok pa je v Gornji Radgoni ob 15. uri znašal 660 kubičnih metrov na sekundo in se zmanjšuje. Visokovodni val se bo danes in v torek še zadrževal na območju Slovenije, zato se bodo poplavljene površine ob Muri ohranjale.

Po podatkih uprave se bodo poplavljene površine na ravninskih predelih Pomurja in Podravja zaradi povečane vodnatosti manjših vodotokov in visoke podzemne vode ohranjale tudi v prihodnjih dneh.

Poplavlja tudi Ljubljanica, in sicer na območju pogostih poplav, njen pretok v Mostah je ob 15. uri znašal 180 kubičnih metrov na sekundo in je počasi upadal. Poplavljene površine se bodo na območju Ljubljanskega barja sicer zadržale predvidoma do torka zvečer.

Deli s prijatelji