PLAČILO

Povprečna mesečna plača za april nižja od marčne

Objavljeno 15. junij 2012 13.45 | Posodobljeno 15. junij 2012 13.45 | Piše: A. L., STA

Znašala je 1519,12 evra, kar je za odstotek manj od marčne in za odstotek več od tiste v lanskem aprilu.

Če razmišljata o skupni prihodnosti, bodite odkriti in ji zaupajte svoje težave.

LJUBLJANA – V Sloveniji je povprečna mesečna neto plača za april znašala 987,67 evra. Bila je za 0,8 odstotka nižja od tiste za marec in za 1,2 odstotka višja od tiste za lanski april. Povprečna mesečna bruto plača za april pa je znašala 1519,12 evra, kar je bilo za odstotek manj od marčne in za odstotek več od tiste v lanskem aprilu.

V zdravstvu in sociali plače gor

Povprečna mesečna bruto plača za april se je v mesečni primerjavi znižala v večini dejavnosti. Najopazneje se je znižala v predelovalnih dejavnostih (za 3,4 odstotka) ter kulturno-razvedrilnih in rekreacijskih dejavnostih (za 2,7 odstotka), so danes sporočili iz državnega statističnega urada. Med redkimi dejavnostmi, v katerih se je povprečna mesečna bruto plača za april v primerjavi z marcem zvišala, pa se je najbolj zvišala v dejavnostih zdravstvo in socialno varstvo (za 1,9 odstotka) ter v dejavnosti trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil (za 1,1 odstotka).

Javni sektor najradodarnejši

S plačo za letošnji april je bilo plačano povprečno 164 ur na zaposleno osebo ali za tri odstotke manj kot prejšnji mesec. Povprečna bruto plača za plačano uro za april je znašala 9,29 evra. Povprečna mesečna bruto plača pri pravnih osebah javnega sektorja je bila aprila višja. Znašala je 1776,84 evra in bila v primerjavi z lanskim aprilom višja za 1,2 odstotka. Povprečna mesečna bruto plača pri pravnih osebah zasebnega sektorja je dosegla 1377,90 evra in se v primerjavi z lanskim aprilom zvišala za 0,6 odstotka.

Deli s prijatelji