POPLAVE

Pouka ponekod ne bo, poplavljene kraje obiskal Cerar

Objavljeno 14. september 2014 21.32 | Posodobljeno 14. september 2014 21.36 | Piše: Mo. S.

Mandatar Miro Cerar je popoldne obiskal ogrožena območja, ki jih je zalila reka Krka.

KOSTANJEVICA NA KRKI – Zaradi obsežnih in silovitih poplav življenje na kritičnih območjih še nekaj časa ne bo teklo v ustaljenih tirih. Za izredni ukrep so se odločili tudi na Osnovni šoli Jožefa Gorjupa v Kostanjevici na Krki, od koder staršem sporočajo, da v ponedeljek pouk odpade.

Pouka ne bo oziroma bo okrnjen

»Obveščamo vas, da zaradi izrednih poplavnih razmer v Kostanjevici na Krki, v ponedeljek, 15. 9. 2014, pouka ne bo. Organiziranih avtobusnih šolskih prevozov zaradi onemogočenih dostopov ravno tako ne bo. Za vse šolske in predšolske otroke, ki potrebujejo varstvo, bo to organizirano v zmanjšanem obsegu. Starše prosimo, da glede nadaljnjih obvestil spremljajo šolsko spletno stran in obvestila ustreznih služb glede razmer v Kostanjevici na Krki in njeni okolici,« so zapisali v obvestilu.

Podobno obvestilo so izdali tudi v Osnovni šoli Šentjernej. »Obveščamo vas, da za naše učence, ki živijo v krajih, ki so jih zajele poplave – Zameško, Mršeča vas, Čisti Breg, Hrvaški Brod, Drama, Roje in Čadraže –, zaradi izrednih razmer v ponedeljek, 15. 9. 2014, ne bo pouka. Za ostale učence bomo izvajali prilagojen pouk. Za učence, ki bodo lahko prišli v šolo, bodo organizirani pouk, jutranje varstvo in podaljšano bivanje,« so zapisali.

image 
Prizor iz Kostanjevice na Krki. Foto: Leon Vidic/Delo 

Cerar na neformalnem obisku

Sicer pa se reka Krka počasi vendarle umirja. Voda naj bi se na tem območju do ponedeljka toliko umaknila, da bodo v mestu lahko začeli čiščenje. Krka upada tudi na območju Šentjerneja.

Po poročanju spletnega Dolenjskega lista pa si je popoldne razsežnosti poplav v občinah Šentjernej in Kostanjevica na Krki ogledal tudi mandatar Miro Cerar. Njegov obisk je bil neformalen, je pa ob tem povedal, da bo ena prednostnih nalog bodoče vlade prav sanacija posledic letošnjih poplav.

Ogledal si je poplavljen kostanjeviški otok, v Šentjerneju pa gasilski dom, kjer je štab civilne zaščite, ter plaz v Cerovem Logu.

Deli s prijatelji