NA KOŽO

Potrpite, cesar bo vse zrihtal

Objavljeno 10. september 2016 00.35 | Posodobljeno 10. september 2016 00.36 | Piše: Mateja Babič Stermecki
Ključne besede: komentar

Premier Cerar se iz Cmerarja prav lepo spreminja v Cesarja.

Mateja Babič Stermecki.

Naši ministri in ministrice s poveljnikom Cerarjem na čelu so predvčerajšnjim na Gregorčičevi stikali glave na natanko stoti seji vlade. Lepo. Iz tega so naredili cel dogodek. Sto vladnih sej sovpada s polovico mandata. Pustimo ob strani, ali bodo po tej logiki proslavili tudi dvestoto sejo po štirih letih in redni konec vladanja. Sicer jim ne kaže slabo. A ne zato, ker bi bili nenadkriljivi, ampak zato, ker vsi drugi tako imenovani politični akterji ne vejo čisto točno, kaj bi sami s seboj.

Teh težav pa naš premier po lastnem prepričanju nima. Trdi, da ima vizijo, a da nekatere moti prav to. Sklepamo torej, da bi ta vlada delala naduspešno, če je ne bi raznorazni vampirji kar naprej nažirali. Lepo vas prosim, kdo še verjame temu! Pa da ne bo pomote: uspeha tej in vsaki vladi močno privoščim, saj dobro delo izvršilne veje oblasti pomeni boljšo kakovost življenja državljanov na vseh ravneh. Za to bo pa treba še malo potrpeti, med vrsticami sporoča predsednik vlade. Da se ta »malo« le ne bi preveč zavlekel! Drugače se pa močno strinjam s Cerarjem, ki stotim sejam vlade pripisuje velik pomen, ker da je to dokaz, da sta vlada in koalicija vzdržali dlje, kot so jima nekateri pripisovali ob začetku mandata. Prav zares. V vlogi premierja nedolžnemu Cerarju izpred dveh let se takrat še niti pošteno ni uspelo namestiti v svojem fotelju, ko so dežurni nergači že flancali o skorajšnjih novih volitvah.

In medtem sta minili dve leti. Koalicija je še naprej trdna, saj jo druži skupna ljubezen do dobrobiti vladanja, le tu in tam, ko se komu zazdi, da je deležen premalo pozornosti, si kdo omisli družinski prepirček za javnost. Opozicija, pretežno SDS, medtem brca na vse pretege, a ima smolo, ker je naletela na teflonsko koalicijo, ki se je ne prime prav nič, kar koli zabrišeš vanjo. Cerar pa se medtem iz Cmerarja prav lepo spreminja v Cesarja. Nič ne jamra, ampak prav po cesarsko pridiga ljudstvu, češ, saj razumem, da me vas tako malo podpira, ampak ne smete biti tako zelo nepotrpežljivi, ker nujno potrebno bo do konca mandata narejeno. Carsko! Če verjameš... 

Deli s prijatelji