SRAMOTA

Potrjeno: slovenski diplomat je kradel

Objavljeno 30. marec 2013 12.11 | Posodobljeno 30. marec 2013 12.12 | Piše: STA, D. P.

Rebercu so med drugim očitali, da je ponaredil blagajniški prejemek in ukradel računalniško opremo v vrednosti okoli 2500 evrov.

Njegova tožba ni bila uspešna.

MADRID – Višje delovno in socialno sodišče je zavrnilo pritožbo nekdanjega veleposlanika v Španiji Petra Reberca in skoraj v celoti potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča. To je odločilo, da so bili podani zakonski pogoji za njegovo izredno odpoved o zaposlitvi, danes poroča mariborski Večer.

V nekaj minutah

Časnik Dnevnik ob tem navaja, da bo moralo prvostopenjsko sodišče pod drobnogled vzeti tisti del sodbe, ki se nanaša na Reberčevo opravljanje dela v času trajanja postopka odpovedi pogodbe o zaposlenosti, kar pa je po pisanju omenjenega časnika zgolj formalnost. Dnevnik Delo ob tem poroča, da se je postopek na sodišču v petek končal v nekaj minutah.

Sum kaznivega dejanja

Ministrstvo za zunanje zadeve je leta 2009 izvedlo izredni nadzor veleposlaništva v Madridu, ki ga je takrat vodil nekdanji veleposlanik Peter Toš. Zaradi nepravilnosti pri poslovanju veleposlaništva v Madridu, ki so jih pri nadzoru odkrili, so Reberca odpoklicali s položaja veleposlanika in ga kasneje tudi odpustili z zunanjega ministrstva. Proti njemu so podali prijavo suma gospodarskih kaznivih dejanj.

Ponarejal in kradel

Rebercu so med drugim očitali, da je ponaredil blagajniški prejemek in ukradel računalniško opremo v vrednosti okoli 2500 evrov. Poleg tega je ustvaril zelo dolg nakupovalni seznam – med drugim je kupil štiri kilometre električnih kablov, 15 macol, 37 komadov klešč, 11 sekir, 1800 kozarcev, 116 kuhinjskih nožev in še veliko drugega orodja ter kuhinjskih pripomočkov.
 

Deli s prijatelji