TEMA

Potrjeno: »Programa TV3 1. marca ne bo več«

Objavljeno 06. februar 2012 22.15 | Posodobljeno 06. februar 2012 17.23 | Piše: T. P.

Govorice, da Pink Si kupuje TV3 so v podjetju zavrnili.

Slovenija bo 1. decembra ob 3. uri zjutraj ugasnila analogne televizijske oddajnike in pričela oddajanje digitalnih televizijskih signalov.

LJUBLJANA – Po novici o ukinitvi televizije TV3 so se pojavile informacije, da je ponudbo za njen nakup oddal solastnik in direktor televizije Pink Si Sebastjan Vežnaver. Lastnik, švedska medijska družba Modern Times Group (MTG), je prodajo Pink Si zavrnil. Televizija TV3 se z malih zaslonov tako poslavlja konec tega meseca, je danes dejala predstavnica za odnose z javnostjo Anja Hren.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi se televizija TV3 z malih zaslonov poslovila konec marca ali celo aprila, Hrenova pa je potrdila, da bodo predvidoma oddajali le še do konca tega meseca. »Torej programa TV3 1. marca ne bo več,« je razložila.

MTG kupca ne išče več

Na vprašanje, za kaj se je lastnik MTG odločil po zavrnitvi ponudbe Pink Si, nam je Hrenova odgovorila: »Lastniki so se odločili za likvidacijo podjetja. Seveda pa, če se slučajno pojavi kupec, je lahko likvidacija v kateri koli fazi prekinjena.« Glede tega, ali MTG morda išče kakšnega drugega kupca, pa je dodala: »Lastnik aktivno kupca ne išče več.«

Po odzivu stroke na ukinitev TV3, ki je opozorila predvsem na slabe razmere na slovenskem medijskem trgu, neprijetne zlasti za manjše medije, oglaševalski kolač pa si v veliki meri razdelita dve večji slovenski televiziji, smo predstavnico za odnose z javnostjo vprašali, ali so prejeli kakšno pobudo za pomoč države. »Pomoči države seveda ni bilo,« je pojasnila.

Deli s prijatelji