TRESENJE TAL

Potres: okoli 17 kilometrov od Ljubljane

Objavljeno 20. junij 2013 12.27 | Posodobljeno 20. junij 2013 12.27 | Piše: A. L.

Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Spodnjega Hotiča, Ivančne Gorice, Litije, Šmartna pri Litiji, Grosuplja in vzhodnega dela Ljubljane.

Fotografija je arhivska.

LITIJA – Ob 23.15 so po sporočilu Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 17 kilometrov vzhodno od Ljubljane v bližini Litije. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,6. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Spodnjega Hotiča, Ivančne Gorice, Litije, Šmartna pri Litiji, Grosupljega in vzhodnega dela Ljubljane.

Earthquake-report.com poroča, da je bila magnituda potresa 3. »Čutil sem tresenje, kot da bi močan veter udarjal v hišo,« je pokomentiral prebivalec jugovzhodne Ljubljana. Dodaja, da ga je čutil največ eno ali dve sekundi.

Deli s prijatelji