NOVA FUNKCIJA

Potočnik namesto Ernsta Ulricha von Weizsäckerja

Objavljeno 11. november 2014 11.51 | Posodobljeno 11. november 2014 11.51 | Piše: STA, K. K.

IRP je najuglednejši znanstveni forum znanstvenikov in strokovnjakov, ki delajo na področju upravljanja naravnih virov.

Janez Potočnik

ROTTERDAM – Bivši evropski komisar za okolje Janez Potočnik je bil v petek na zasedanju Mednarodnega panela za vire (IRP) v nizozemskem Rotterdamu imenovan za sopredsednika omenjenega panela, ki deluje v okviru programa Združenih narodov za okolje (Unep). Unep je IRP ustanovil leta 2007, njegov namen pa je osveščati o rabi svetovnih virov. Kot je Unep objavil na svojo spletni strani, pozdravljajo imenovanje Potočnika.

Izvršni direktor Unepa Achim Steiner je ob tem zapisal, da z »velikim zadovoljstvom pozdravlja Janeza Potočnika v IRP«.

Ohranjanje naravne dediščine

»Gospod Potočnik prinaša panelu veliko znanja in izkušenj. Kot evropski komisar za okolje od leta 2010 se je Potočnik osredotočil na politike, ki prispevajo k ohranjanju naravne dediščine in hkrati spodbujajo rast. Uspelo mu je tudi ohraniti okolje visoko na politični agendi,« je poudaril Steiner.

Dodal je, da bo »IRP pod Potočnikovim vodstvom političnim odločevalcem še nadalje zagotavljal najboljšo znanstveno podporo in informacije, ki bodo omogočale povezavo med gospodarsko rastjo in rabo naravnih virov«.

Potočnik je na položaju sopredsednika IRP nasledil Ernsta Ulricha von Weizsäckerja. IRP je najuglednejši znanstveni forum znanstvenikov in strokovnjakov, ki delajo na področju upravljanja naravnih virov.

Deli s prijatelji