VREMENSKA

Pospravite dežnike, v prihodnjih dneh spet vročina

Objavljeno 30. julij 2015 21.42 | Posodobljeno 30. julij 2015 21.42 | Piše: D. P.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le sprva bo ponekod na Hrvaškem še nekaj oblačnosti in krajevnih padavin. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

LJUBLJANA – Danes je najhladnejši julijski dan, jutri pa nas bo že grelo. Ponoči bodo padavine ponehale, najkasneje v južni Sloveniji. Jutri bo zjutraj in dopoldne ponekod še nekaj ostankov oblačnosti, čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do okoli 28 stopinj.

Toplo bo

»Temperature se bodo dvignile, prav tako pa bo toplo tudi prihodnji teden. Od torka in srede dalje bo krepko prek 30 stopinj, pred nami je sedem, osem dni stabilnega vremena,« nam je pojasnil Aleš Poredoš, dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje. Ni izključeno, da se segreje prek 33, 34 stopinj.

:: Več o vremenu na posebnem vremenskem portalu

Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, vremenska fronta se le počasi pomika prek naših krajev proti vzhodu. V spodnjih plasteh ozračja od vzhoda priteka k nam vlažen in razmeroma hladen zrak.

Burja na Jadranu

Ob severnem Jadranu bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, mogoče bodo posamezne plohe in nevihte. Ponekod bo pihala šibka burja. Drugod bo po večini oblačno s krajevnimi padavinami.

Spomnimo, da so se 23. julija začeli pasji dnevi, ki bodo trajali do 23. avgusta. Za to obdobje velja, da so temperature višje kot sicer.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le sprva bo ponekod na Hrvaškem še nekaj oblačnosti in krajevnih padavin. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Deli s prijatelji