AKCIJA

Posodi svojo nogo: zavihaj hlačnico in pokaži podporo

Objavljeno 03. marec 2012 15.54 | Posodobljeno 03. marec 2012 15.55 | Piše: Mi. S.

Kampanja Posodi svojo nogo poteka od 1. marca 2012 do 4. aprila 2012, ki je tudi mednarodni dan ozaveščenosti o nevarnosti min.

LJUBLJANA – CBL (International Campaign to Ban Landmines) je globalna mreža organizacij v več kot 90 državah sveta, ki deluje za svet brez protipehotnih min in kasetnega streliva. Od leta 1998 tudi Slovenija aktivno prispeva k odpravi problematike min v svetu ob pomoči ITF – Ustanove za krepitev človekove varnosti.

Letos se je v sodelovanju s Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem pridružila skupni globalni akciji za prepoved uporabe protipehotnih min z lastno kampanjo Posodi svojo nogo.

Pomagajmo Simonu

Ob podpori znanih osebnosti in različnih dogodkov bodo poskušali povečati ozaveščenost o nevarnosti min. Zavzemali se bodo za prepoved uporabe protipehotnih min v svetu ter pomagali mlademu jadralnemu padalcu Simonu Vogrincu, ki je ravno zaradi tega uničujočega orožja ostal brez obeh nog.

Med znanimi slovenskimi obrazi, ki akcijo podpirajo, najdemo Karla Erjavca, Dejana Zavca, fotografa Arna Hodaliča, glasbenika Tomislava Jovankovića - Tokaca (Dan D) in Zorana Predina, miss Slovenije 2011 Lano Mahnič Jekos, Radoslava Nesterovića ...

Kampanja Posodi svojo nogo poteka od 1. marca 2012 do 4. aprila 2012, ki je tudi mednarodni dan ozaveščenosti o nevarnosti min.

Deli s prijatelji