KAMPANJA

Posodi svojo nogo: v podporo Simonu tudi dvojčici Prusnik

Objavljeno 04. april 2012 13.16 | Posodobljeno 04. april 2012 00.02 | Piše: Mo. S.

Danes je mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min.

LJUBLJANA – Danes je mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min, med enomesečno kampanjo pa so različni podporniki z akcijo Posodi svojo nogo zbirali sredstva za protezi jadralnega padalca Simona Vogrinca, ki je ob pristanku na Jahorini v Bosni in Hercegovini izgubil obe nogi.

Podpora znanih Slovencev

Akcija je sicer globalna, pri nas pa jo je začela Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem (FHŠ UP) v sodelovanju z Ustanovo za krepitev človekove varnosti. S kampanjo Posodi svojo nogo in simboličnim zavihom ene hlačnice želijo opozoriti na nevarnost uporabe in proizvodnej protipehotnih min, do zdaj pa so svojo podporo projektu izrekli tudi Karl Erjavec, Blaž Kavčič (državni svet), Dejan Zavec, Rašo Nesterović, Lana Mahnič Jekoš (miss Slovenije), dvojčici Nika in Eva Prusnik ...

Različne aktivnosti

V ta namen so se zvrstile različne aktivnosti, ki nam pomagajo razumeti problematiko uporabe min. Študentje so v Kopru postavili navidezno minsko polje, Arne Hodalič je pripravil fotografsko razstavo, ogledali so si dokumentarni film, danes zvečer pa v Kopru sledi še en koncert.

Koliko sredstev so zbrali za ponesrečenega Simona, še ni znano.

Deli s prijatelji