TERNA

Posoda osrečila Uroša

Objavljeno 12. maj 2014 15.33 | Posodobljeno 12. maj 2014 15.33 | Piše: V. J.

Strokovnjak za Simobilove bazne postaje je mojster tudi s kuhalnico.

SEBNJE – Osemintridesetletni Uroš Komac iz Sebenj pri Tržiču je naš naročnik, a Novice berejo tudi drugi domači, še največ mama. Tudi če berejo pred njim, pod Ternino nalepko običajno ne pokukajo. Sladko opravilo prepustijo Urošu, kot bi mu želeli sporočiti: »Če pride sreča, naj bo čisto tvoja!«

Uroš ni še nikoli v življenju, ko se je poskušal v igricah na srečo, nič zadel. Zato je bil nad tremi enakimi znaki pod nalepko tem bolj presenečen: »Kar malo neverjetno se mi je zdelo, da me prvič v življenju najde taka sreča!«

Uroš sicer opravlja redko terensko delo: »Prej nas je bilo nekaj več, zdaj nas je v Sloveniji osem takih terencev.«

Je namreč član ekipe slovenske podružnice švedskega Ericssona, ki popravlja Simobilove bazne postaje. O svojem delu pove: »Kadar so težave, nas pokličejo, da gremo, pogledamo in uredimo.« To pomeni, da je včasih treba splezati tudi na streho, stolp: »Naporno je, če je dosti snega. Sicer pa je delo, če le imaš rad teren, razgibano in zanimivo.«

Izšolal se je za elektronika-elektrotehnika, za uspešno opravljanje zdajšnjega dela pa se je še precej izpopolnjeval pri firmi.

Ker je že tri leta samski, pa več ali manj tudi kuha sam. Kljub temu je nagrada, enajstdelni set posod Poure & Cook, za Uroša kar prevelika: »Komplet si bomo razdelili z mamo in sestro.«

V kuhinji se naš nagrajenec dobro znajde: »Kar pogosto naravno popečem piščanca, zraven pripravim kako solato. Rad skuham tudi rižoto in testenine, največkrat špagete.«

Za slednje mu je kolega kuhar zaupal skrivnost priprave omake, ki je postala Uroševa najljubša: »Sušene paradižnike položim v čisto malo vode, da se zmehčajo, dodam čebulo pa smetano in origano.«

Pa dober tek!

Deli s prijatelji