POZOR

Posočje zajela toča, nevihta se seli na vzhod

Objavljeno 22. junij 2013 17.44 | Posodobljeno 22. junij 2013 22.12 | Piše: Mo. S.

Vremenoslovci se niso zmotili, saj je Posočje že zgodaj popoldan iznad Italije dosegla močnejša nevihta s številnimi strelami.

Nevarnost padanja toče je poleti velika.

LJUBLJANA – Ponoči lahko še pričakujemo krajevna neurja, mogoči so tudi udari strel, sunki vetra, nalivi in toča, opozarjajo v Agenciji RS za okolje (Arso).

Toča v Posočju

Vremenoslovci se pri svoji napovedi niso zmotili, saj je Posočje že zgodaj popoldan iznad Italije dosegla močnejša nevihta s številnimi strelami, modeli napovedovanja pa so kazali tudi na možnost toče. Nevihta se je nato premaknila proti severovzhodu.

Bralki Nina in Mateja sta nam poslali fotografije toče, ki je klestila v Bovcu, o nevšečnostih, povezanih z vremenom, pa poroča tudi uprava za zaščito in reševanje. V Čezsoči, občina Bovec, je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, zato so morali posredovati gasilci PGD Bovec.

Veter podiral drevesa

Prebivalce kamniškega območja je poleg dežja in manjše toče presenetil tudi močan veter. Ob 16.30 je v Porebru, občina Kamnik, prevrnil bukev, ki se je podrla na počitniški objekt. Ob 18.41 je močan veter podrl drevo tudi na cesto v Želimljah, občina Škofljica. Posredovali so gasilci PGD Želimlje, ki so drevo razžagali in odstranili.

Nevarnost toče

In kje je nevarnost toče za zdaj največja? Napovedi se skorajda iz minute v minuto spreminjajo, spremljate pa jih lahko tudi spodaj.

Ste tudi vi danes posneli ta vremenski pojav? Pošljite nam fotografije in objavili jih bomo.

 

Deli s prijatelji