PRIREJEN RAZPIS?

Poslovodstvo občinskega podjetja išče svetovalca s 4. stopnjo izobrazbe

Objavljeno 30. julij 2014 17.53 | Posodobljeno 30. julij 2014 16.40 | Piše: A. L.

Govoriti mora angleško, nemško in rusko, obvladati računalnik, in če je le mogoče, imeti licenco Uefe, Fife ali drugo primerljivo.

Vladimir Krajcer.

MARIBOR – Na spletni strani podjetja Nigrad, katerega večinska lastnica je Mestna občina Maribor (MOM), slabih 25 odstotkov pa ima Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), smo zasledili razpis za delovno mesto v hčerinskem podjetju Nipa (stoodstotni lastnik je Nigrad). Razpisujejo delovno mesto svetovalca poslovodstva, v oči pa bodejo pogoji.

Že takoj v prvi vrstici je zapisano, da mora imeti kandidat, ki bo svetoval poslovodstvu, najmanj četrto stopnjo izobrazbe (dokončano poklicno šolo), potem pa sledijo še naslednji: poklic natakar, znati mora angleško, nemško in rusko, zaželena pa je tudi Fifina, Uefina ali druga primerljiva licenca. Poleg tega je rok za prijavo na razpis za omenjeno delovno mesto le tri dni.

MOM dal inciativo

Ker »smrdi« po razpisu, ki je pripravljen za vnaprej izbrano osebo, smo direktorju Nipe in podpisniku razpisa Vladimirju Krajcerju poslali novinarska vprašanja. Ko prejmemo odgovore, jih bomo objavili. So se pa že odzvali na MOM.

»Mestna občina Maribor ne more posegati v operativne odločitve vodstva hčerinskega podjetja družbe, katere solastnica je. Vljudno vas prosimo, da vprašanja naslovite na vodstvo podjetja. Sicer smo na Mestni občini Maribor resda dali iniciativo za vplet podjetja Nipa v občinskem prizadevanju reševanja ŠC Pohorje, vendar je odločitev še zmeraj stvar vodstva podjetja.« Kdo je oseba, ki naj bi ji bilo namenjeno to mesto, ni znano.

image

Deli s prijatelji