PSIHIATER IN POLITIK

Poslovil se je Slavko Ziherl

Objavljeno 22. januar 2012 00.19 | Posodobljeno 22. januar 2012 00.22 | Piše: K. K.

Star je bil 66 let, še lani decembra je na državnozborskih volitvah kandidiral na listi LDS.

Slavko Ziherl

LJUBLJANA – Umrl je psihiater in politik Slavko Ziherl. Po poročanju Dela je zaradi težav s srcem preminil danes v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru. 66-letni Ziherl je bil  predstojnik katedre za psihiatrijo ljubljanske medicinske fakultete. Zaradi težav s srcem so ga prvič operirali novembra lani; po ponovnih težavah so ga v kliničnem centru spet operirali danes, piše Delo. Veljal je za strokovnjaka na področju preprečevanja samomorov ter zdravljenja alkoholizma in drugih oblik zasvojenosti.

Šok v LDS

Ziherl je bil tudi eden najvidnejših članov stranke LDS. Za poslanca se je na listi stranke potegoval še lani na volitvah 4. decembra. Bil je tudi svetnik LDS v ljubljanskem mestnem svetu in član izvršnega odbora LDS. V vladi Boruta Pahorja je bil prvi državni sekretar, ki je odstopil. Nekaj dni pred nastopom funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, ki ga je vodil Borut Miklavčič, je namreč odstopil. Uradno zaradi nestrinjanja s Pahorjevim imenovanjem Dimitrija Rupla za posebnega odposlanca za zunanje zadeve v kabinetu predsednika vlade.

Žalost na twitterju

Slovo psihiatra že odmeva na spletnem omrežju Twitter. »Slavko je eden tistih, ki se jih ne da pozabiti, kaj šele nadomestiti. Veliko sem se naučil od njega,« je zapisal Uroš Petohleb, ki je po volilnem porazu stranke in izpadu iz parlamenta odstopil z mesta generalnega sekretarja LDS.

Deli s prijatelji